Σα. Ιαν 29th, 2022

Αρχίζει την δευτέρα η δίκη της “Χρυσής Αυγής”, αυτής της εγκληματικής ενδοσυστημικής καθεστωτικής απόφυσης. Αυτής της εγκληματικής συμμμορίας που δυνάμωσε με την ανοχή και της κρυφή στήριξη του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και την αδυναμία της αριστεράς να παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο ζήτημα του μεταναστατευτικού.
Η δίκη είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων: 1)της ολόφανερης εγκληματικής συμπεριφοράς της που ξεπέρασε ακόμη και την ανοχή του αστικού πολιτικού κόσμου, με αποτελεσμα να καταλύει τον αστικό νομικό πολιτισμό. 2) της δράσης  του αντιφασιστικού κινήματος που κέρδισε σε μεγάλο βαθμο την μάχη του δρόμου και των γειτονιών.
Η δίκη είναι επίσης μια κομβική- πολιτική κατα βάση- μάχη. Η “ΧΑ” πρέπει να καταδικαστεί ως μια εγκληματική συμμορία και κάποια ηγετικά και μη στελέχη της να μπουν φυλακή. Διαφορετικά θα εμφανιστεί ως πολιτικά δικαιώμενη και νομικά δικαιωμένη. Και τότε και στο επίπεδο του δρόμου θα επιχειρήσει να πάρει την ρεβάνς. Και τότε η καταστροφή θα είναι μεγάλη.
Για αυτο το λόγο το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να πάρει επάνω του την υπόθεση του νομικού κολασμού της 17Ν, έτσι ώστε να περιθωριοποιηθούν οι ενδοσυστημικές απόψεις και οι αντιλήψεις που επιθυμούν να ρίξουν στα ελαφριά την “ΧΑ”, έτσι ώστε να την έχουν ως “εφεδρεία”.
Κάποιοι θα πουν, μήπως έτσι δίνουμε το δικαίωμα στο αστικό κράτος να διώξει και τις αριστερές ανατρεπτικές ιδέες στην λογική των δυο άκρων; Καταρχήν δεν διώκονται οι αθλιες και αντιδραστικές της ιδέες της “ΧΑ”,  μα οι εγκληματικές της πράξεις. Έτσι από αυτή την οπτική δεν έχουμε τον κίνδυνο να διωχτούμε για την επαναστατική μας φρασεολογία. Από την άλλη πλευρά μην έχουμε καμιά, μα καμιά ελπίδα πως δεν θα διωχθούμε αν συκώσουμε το πήχη της αντισυστημικής αναμέτρησης και πάρουμε τα όπλα. Και αυτό ανέξαρτητα απο το πως θα χειριστεί το σύστημα την δίκη της “ΧΑ”.
Απεναντίας αν το σύστημα χαριστεί στα λούμπεν στοιχεία του για να τα χρησιμοποιήσει ως εφεδρεία του, τότε- είτε πολιτικά, είτε ένοπλα- δεν θα έχουμε μόνο να αντιμετωπίσουμε την κατασταλτική κρατική μηχανή, αλλα και τις παρακρατικές συμμορίες του.
Για αυτό το λόγο όλοι στο δρόμο, για να στείλουμε για χρόνια στην φυλακή την παρέα των χρυσαυγών.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση