Τρ. Ιαν 25th, 2022

Τα μέλη της 17Ν, ήταν εχθροί της αστικής δημοκρατίας, του αστικού κράτους και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και το πολέμησαν με το όπλο στο χέρι. Ηττήθηκαν από ένα ισχυρότερο αντίπαλο, τόσο στρατιωτικά, όσο και κοινωνικά και πολιτικά. Άλλωστε τα ζητήματα τόσο του πολέμου και της ταξικής πάλης δεν λύνονται στο πεδίο της στρατιωτικής αναμέτρησης αλλά στο πεδίο των πολιτικών και των κοινωνικών αγώνων.
Τα μέλη της 17Ν βρίσκονται φυλακή, πληρώνοντας το χρέος τους σε ένα κράτος και μια πολιτεία που πολέμησαν. Αλλα παραμένουν ενεργά στο κίνημα για την επαναστατική ανατροπή, αλλα είναι αποφυλακισμένα αφου εχουν ξεπληρώσει το χρέος, αλλά εχουν μετανίωσει για ότι είχαν πράξει και έχουν γίνει δηλωσίες, κάποιοι αρνούνται την συμμετοχή τους, κάποιοι καταγγέλουν τους άλλους για ρουφιάνους. και ενας είναι βαρία ανάπηρος και χρειάζεται μια ειδική αντιμετώπιση.
Εαν είχαμε μια πιο ευνοούμενη πολιτεία και κράτος ήδη θα είχε πάρει πρωτοβουλίες για μια πολιτική επίλυση του ζητήματος και κλείσιμο της υπόθεσης 17Ν. Θα είχε πάρει πρωτοβουλίες για να αρχίσει τουλάχιστον η συζήτηση για την απονομή αμνηστίας σε αυτούς που έχουν αποκήρυξει την ένοπλη πάλη, δίχως βέβαια να ζητείται αποκήρυξη του παρελθόντος. Κατά αυτόν τον τρόπο η ίδια η πολιτεία θα δείξει την μεγαλοσύνη της σε αυτούς που την πολεμούν. Κατά αυτόν τον τρόπο η στρατιωτική νίκη της θα γίνει ηθική και πολιτική. Διαφορετικά θα συντηρεί το κλίμα και νέες φουρνιές ανταρτών πόλης θα σέρνουν το χορό της ένοπλης αναμέτρησης με το κράτος.
Η πρώτη ενέργεια αυτής της διαδικασίας απονομής αμνηστίας είναι η ανευ όρων αποφυλάκιση του βαριά ανάπηρου  Σάββα Ξηρού, ενός ανθρώπου που αδυνατεί- παρά την βουλησή του- να πράξει έκνομες πράξεις. Άλλωστε σύμφωνα και με το δικαιικό συστημά μας δεν διώκονται οι απόψεις και οι προθέσεις, μα οι πράξεις. Από την άλλη αν ο Σάββας Ξηρός επιθυμεί να παίξει το ρόλο καθοδηγητή τέτοιων ενεργειών, μετατρεπόμενος σε ηθικό αυτουργό, μπορεί να το πράξει και μέσα από την φυλακή.
Πρακτικά, ανθρώπινα και ηθικά είναι προς το συμφέρον της πολιτείας και του κράτους να απαλευθερώσει ανευ όρων τον ανάπηρο Σάββα Ξηρό. Πόσο μάλλον όταν έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση