Δε. Ιαν 17th, 2022

Ναι υπάρχει η διάκριση οικονομικού μετανάσταση, πολεμικού πρόσφυγα και πολιτικού πρόσφυγα. Θα είναι λάθος όμως να δώσουμε έμφανση στην διάκριση οικονομικού μετανάσταση και πρόσφυγα.
Μια αριστερή κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση με την αριστερά μέσα θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει το ίδιο και να τους δώσει σε όλους το δικαίωμα να μείνουν ή να ζήσουν στην Ελλάδα ή να τους δώσει τα χαρτία να πάνε όπου θέλουν.
Μα πόσους μετανάστες χωράει αυτή η έρμη χώρα; Όσους χρειάζονται για να υπάρξει ή καλύτερα να αλλάξει η παραγωγική βάση, να αναπτυχθεί πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια παραγωγή, να μοιραστεί ο πλούτος ανάλογα με την εργασία και τις ανάγκες. Όσους χρειάζεται για να αποκτήσει ισχύ το προλεταριακό πλήθος που θα κατέχει την εξουσία.
Μα τότε θα μιλάμε για διαφορετικό καθεστώς από σήμερα; Ναι θα μιλάμε για το καθεστώς μιας εργατικής και λαικής δημοκρατίας, για το καθεστως μιας δημοκρατικής κομμούνας, ενός ενιαίου παραγωγικού και πολιτικού σώματος.
Και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η στρατηγική απεύθυνση, επιλογή και μοντέλο είναι το μόνο δυνατο που μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κρίσης προς όφελος των πολλών, ελληνών, μεταναστών και προσφύγων.
Μα η Ευρώπη, η ΕΕ τι;; Ας πάει να κουρευτεί αυτή, οι τράπεζες της, τα χρέη και τα δάνεια της, μαζί με και η ελληνική ολιγαρχία που συνεχίζει να κάνει πάρτι σε βάρος μας, μιλώντας για τις ορδές των αποκλήρων και των προσφύγων και όχι για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που και εμείς συμμετήχαμε ή για τα περίπου 800 δις που έχουν βγάλει στο εξωτερικό, 800 δις ευρω απο την υπεραξία ελλήνων και ξένων εργατών και απο το ιμπεριαλιστικο μοίρασμα.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση