Τρ. Ιαν 25th, 2022

Είναι μάλλον φανερό πως οι θεσμοί, η τρόικα δηλαδή μεταμορφωμένη σε θεσμούς, αυτό που επιδιώκει δεν είναι μια συμφωνία που και πάλι θα ήταν στα μέτρα τους. Επιδιώκει να ξεφτιλίσει ή να γκρεμίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  Όχι γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι καμία ουαου αντικαπιταλιστική επαναστατική κυβέρνηση. Αλλά σε αυτές τις συνθήκες των πολυεπίπεδων συστημικών αδιεξόδων και των βαθιών καπιταλιστικών κρίσεων, ακόμη και μια κυβέρνηση με άρωμα αριστεράς αποτελεί πρόβλημα.

Η κυβέρνηση έχει δυο δρόμους ή να υποταχθεί ξευτελιζόμενη ή να πάει σε ρήξη. Η συνέχιση του διαλόγου με τους εκβιαστές θα την οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες υποχωρήσεις από αυτές που έχει η ίδια αποδεχτεί, υποχωρήσεις που την μετατρέπουν σε μνημονικό παραμάγαζο.

Ο δρόμος έχει χαραχθεί. Στάση πληρωμών σε δανειστές, εκβιαστές και ΔΝΤουδια. Εθνικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα,    τηλεπικοινωνιών, τραπεζών. Και όλα αυτά να υπόκεινται σε εργατικό/ κοινωνικό έλεγχο.    Πλήρης και αυστηρός έλεγχος των κεφαλαίων και των χρηματιστηριακών ροών. Έξοδος από ευρώ- ΕΕ, εργατοδημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήρια την ικανοποίηση των βασικών κοινωνικών αναγκών. Παραγωγική ανασυγκρότησή με γνώμονα την σχετική αυτάρκεια στα είδη πρώτης ανάγκης και την πολυεπιπεδη αναζήτηση ενεργειακών ροών. Παραγωγική ανασυγκρότησή που θα μεταφέρει την εξουσία από τις οικονομικές ελίτ και το κεφάλαιο στους εργαζόμενους  και την κοινωνία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά η συζήτηση στις Αναιρέσεις Ιωάννινων την δεύτερη μέρα 6 Ιούνη στο θεατράκι στην  σκάλα με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ. Οι δυνατότητες ενός αντικαπιταλιστικού δρόμου. Με ομιλητές τον Παναγιώτη Μαυροειδή, μέλος της Π.Ε του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, και τον Βασίλη Λιόση μέλος του του συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος»

το πλήρες πρόγραμμα των φετινών αναιρέσεων

7.00 μ.μ. 
Workshop: 
«70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη- Διδάγματα από τη δράση του στη σύγχρονη πραγματικότητα»

9.00 μ.μ. 
Εκδήλωση: 
«Οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις: Ο κίνδυνος του πολέμου και οι αντιστάσεις των λαών»

ομιλητές: Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός- συμμετέχει στην Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία και το Κομπανί
Γιάννης Ευσταθίου, φοιτητής- μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

11.00 μ.μ.
Μουσικό Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία με τους:
“Σαν… Ξέμπαρκοι με το Νότη Χασάπη”
Θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι

Σάββατο 6 Ιούνη
7.00 μ.μ. 
Workshop: 
«Σκουριές: ανάπτυξη ή καταστροφή»

9.00 μ.μ. 
Εκδήλωση: 
«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ε.Ε- Δυνατότητες ενός αντικαπιταλιστικού δρόμου»

ομιλητές: Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Βασίλης Λιόσης, εκπαιδευτικός/ συγγραφέας, μέλος του Συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος»

11.00 μ.μ. 
Συναυλία με τους:

Μr Greenskin
Κοντομάνικο Μπλούζ
The Rebus Hole
ANFO
Bad Movies

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση