Τρ. Ιαν 25th, 2022

Ντροπής πράγματα, αυτά που συνέβησαν μια βδομάδα πριν στην κεντρική πλατεία:  Οι πολιτικές διαφορές δεν λύνονται με γιαούρτια, ούτε και καλώντας τους ραβδούχους να επιβάλουν την τάξη, αυτά ισχύουν μόνο για τους δούλους.  Για τους κυρίους οι πολιτικές διαφορές  λύνονται μόνο με μονομαχία.

Γιατί οι πολιτικές διαφορές δεν είναι διαφορές οικονομικών συμφερόντων, είναι οντολογικές διαφορές και οι οντολογικές διαφορές δεν συμπλέκονται σε λογομαχίες,  αλλά λύνονται με μονομαχία μέχρι θανάτου.

Αυτό έπρεπε να συμβεί και την παρασκευή το απόγευμα, άντε το Σάββατο το πρωί.

Ναι πρέπει να επιστρέψουμε στα αριστοκρατικά ιπποτικά ιδεώδη, τώρα που τα καπιταλιστικά ιδεώδη τα υπερασπίζονται τύποι σαν τον Αντώνη, ή σαν την Φώφη, ή  σαν Θεοδωράκη, με ιδεολογικούς καθοδηγητές τον κουλτουριάρη Ρουβά που προσφάτως ερμήνευσε και Μίκη. Ή τα αριστερά ιδεώδη τα υπερασπίζονται τύποι σαν τον Τσίπρα που όταν λέει ΟΧΙ εννοεί ναι, Ή σαν τον Κουτσούμπα που  περιμένει την Δευτερονόμια Β΄ παρουσία και το κρυμμένο προφήτη να εμφανιστεί για  να πάρει θέση.

Ναι ρε επιστροφή στα ιπποτικά ιδεώδη όχι βέβαια  σαν το κύριο του «μένουμε Ευρώπη» που διαδηλώνει- άκου αριστοκράτης να διαδηλώνει-  με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. τραγωδία….

Ιπποτικά ιδεώδη, γιατί όπως και να το κάνουμε προς το μεσαίωνα βαδίζουμε σε ολάκερο τον κόσμο.   Ε σε ένα τέτοιο κόσμο που διψάει για προφήτες και σωτήρες, οι ιππότες και τα αριστοκρατικά ιπποτικά ιδεώδη θα ξαναδημιουργήσουν τη ελπίδα και την προοπτική.

Όχι βέβαια στο λαό που επιθυμεί να παραμείνουν δούλοι.   Αλλά σε αυτά τα ελεύθερα πνεύματα που επιθυμούν να γίνουν ή νιώθουν αριστοκράτες.΄

Ε για αυτοί το λόγο ντροπής πράγματα τα γιαούρτια, άμεση πρόσκληση για μονομαχία. Ή αυτοί ή εμείς, τα γιαούρτια είναι να τα τρώμε, υπάρχει και το ξίφος, υπάρχει και το πιστόλι.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση