Πε. Ιαν 20th, 2022

Την Κυριακή έχουμε εκλογές και πάμε να ψηφίσουμε, γιατί έτσι κι αλλιώς- την Δευτέρα ψηφίσουμε ή δεν ψηφίσουμε- κάποιοι θα αποφασίσουν για εμάς δίχως εμάς. Οπότε καλύτερα είναι να έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης, και να μη το παίζουμε «Αμερικάνοι», του στυλ: άλλο ψήφισα, άλλο βγήκε ή τι να ψηφίσω όλοι ίδιοι είναι.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, σαφέστατα ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλο ο φασίστας δολοφόνος Μιχαλολίακος και το τσούρμο του , άλλο οι δεξιοί της ΝΔ, οι ” αργυροφλώρoφιλελες” του ΠΑΣΟΚ και του ποταμιού, οι διαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξαπατημένοι Συριζαίοι της ΛΑΕ, οι λαικοδεξιοί σύμμαχοι του Τσίπρα, Καμένοι, άλλο οι συνεπείς σταλινικοί του ΚΚΕ ή οι συνεπείς σταλινικοί των Μ-Λ, και άλλο οι αντάρτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Βέβαια δεν κυκλοφορούν πολλές γραμμές στην πολιτική πιάτσα: η μια είναι η γραμμή της δεξιοαριστερής διαχείρισης του μνημονίου, από την ΧΑ έως το ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η ουτοπική αντιμνημονιακή διαχείριση του καπιταλισμού, εντός ΕΕ της ΛΑΕ, τρίτη η μισή αντίσταση και η μισή αντεπίθεση του ΚΚΕ και του Μ-Λ χώρου. Και τέλος η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σε αυτές τις εκλογές συνεργάζεται με το ΕΕΚ και ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες της αριστεράς. Η πρόταση της εργατικής αντεπίθεσης, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Ναι βαρύ και μεγαλεπήβολο το σχέδιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά αντικειμενικά το μόνο ρεαλιστικό σε μια περίοδο κρίσης, φασισμού και εκφασισμού, πολέμων που οδηγούν σε μια παγκόσμια ανάφλεξη.

Σαν υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ δεν μπορώ να μην σας πω να ψηφίσετε τον συγκεκριμένο συνδυασμό, αν και αποδέχομαι, κάθε άλλη επιλογή, εκτός ίσως από αυτή των δολοφόνων της ΧΑ. Και δεν το πράττω γιατί είμαι δημοκράτης, αναρχοκομουνιστής νιώθω και σαν αναρχοκομουνιστής, κατανοώ τις διαλεκτικές ροές και το μέχρι που μπορεί να πάει κάποιος, μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά πλαίσια. Το ίδιο ισχύει και για μένα ή το ίδιο ισχύει και για το δικό μου χώρο. Ο επαναστατικός βολονταρισμός μου αναγνωρίζει τα όρια που βάζει κάθε φορά η εποχή και που στην καλύτερη των περιπτώσεων μας μετατρέπουν στην εποχή μας.

Κατανοώ και αποδέχομαι την κάθε πολιτική συμπεριφορά και στάση πλην αυτής των φασιστών που θέλουν να με εξαφανίσουν ως αναρχοκομουνιστή και ΑμεΑ. Οι συμπεριφορές και οι στάσεις αλλάζουν στο βαθμό που οι άνθρωποι μετατρέπονται σε συνειδητά υποκείμενα και αυτό είναι και το στοίχημα. Ένα στοίχημα που κρίνεται και θα ξανακριθεί στους σκληρούς αγώνες που έρχονται.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση