Τε. Ιαν 19th, 2022

καλημέρα λίγο αντιφατικά τα παρακάτω αλλά κάθε ζωντανό πλάσμα ζει μέσα από τις αντιφάσεις του

1) όπως είπα και κάπου άλλου σέβομαι κάθε πολιτική στάση- πλην ίσως των δολοφόνων της ΧΑ-θεωρώ πως υπάρχει μια λογική σε κάθε ενέργεια και στάση που συσχετίζεται με το δια αυτό και κάθε αυτό της πραγματικής κίνησης που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

2) Μα υπάρχουν 370000 φασίστες, ναι και αν δεν υπήρχαν η κρίση τους δημιούργησε. 370 χιλιάδες δυνητικά δολοφόνοι ή ηθικά αυτουργοί δολοφονιών. Είναι στιγμές που οι αντιφάσεις και αντιθέσεις αποσυντίθενται…Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, δυνητικά μεγάλος, όχι μεγαλύτερος όμως από την ίδια την αντιδραστικοποίηση του ίδιου του συστήματος.

3) Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με την αποχή, ειδικά αυτών που γίνονται από απογοήτευση και όχι απo την αναρχική τους θεώρηση. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το αποτέλεσμα. Από την άλλη όμως ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις που δεν τους έπεισαν.

4) Αξιοπερίεργο το πολιτικό τρολλάρισμα δια του Λεβέντη μιας μερίδας του Ελληνικού λαού, αξιοπερίεργο μεν, κατανοητό δε, με την οικονομική, πολιτιστική και πολιτική εξαθλίωση που κυκλοφορεί.

4)Αν το 63% του Όχι ήταν ένα πραγματικό κίνημα δυνητικά ανατρεπτικό, το 85% ναι στα μνημόνια ήταν η συντριπτική ήττα αυτού του κινήματος. Το 63% ΟΧΙ μέχρι τέλος εξάντλησε γρήγορα τα φορτία του με ευθύνη και των δυνάμεων που το στήριζαν καθώς απέτυχαν να οικοδομήσουν ή δεν επιχείρησαν να οικοδομήσουν πραγματικές υλικές- πολιτικές βάσεις μιας αντεξουσίας. Εκεί απέτυχε η ενότητα των δυνάμεων του ΟΧΙ, δηλαδή των δυνάμεων της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΑΡΣ κτλ και όχι στις από τα πάνω εκλογικές συμμαχίες.

5) Το οριτζιναν πάντα επιβραβεύεται, όπως είναι η ψήφιση του ΚΚΕ σε σχέση με τα Μ-Λ και ως ένα βαθμό με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα τμήμα του Ελληνικού λαού επιβραβεύει την συνέπεια, δίχως να πολυπιστεύει στο πρόγραμμα, το ίδιο θα συνέβαινε και με το Μ-Λ χώρο ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ούτε πολλά ΚΚ χωράνε, ούτε κοινοβουλευτικές δυνατότητες έχουν.

6) Η ΛΑΕ δεν κατάφερε να μπει στην βουλή, γιατί έδειχνε πως ήταν κάτι σαν το παλαιό ΣΥΡΙΖΑ που έσπασε τα μούτρα του τους προηγούμενους 7 μήνες. Για ποιο λόγο να τον εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι, τι καινοτόμο είχε να προσφέρει σε μια λογική και γραμμή πολιτικής ανάθεσης;

7) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την ΕΕΚ ανέβηκαν ελάχιστα και αριθμητικά και επί της %. Ε και, αλίμονο αν αρχίσουμε να λέμε για ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που μας δίνει προοπτικές ανόδου. Η δύναμη μας βρίσκεται στο κίνημα και στην οργάνωση της αντίστασης και της σύγκρουσης. Αλλά εκτός από κάποιες περιπτώσεις, πραγματικό κίνημα έχουμε να δούμε από το Φλεβάρη του 12. Διπλό το καθήκον μας 1) να οργανώσουμε την αντίσταση, την υποβόσκουσα οργή, τις υπόγειες τάσεις. 2) να ονειρευτούμε και να πραγματώσουμε με υλικούς όρους, ένα άλλο μοντέλο, ένα άλλο κομμουνισμό, ένα άλλο σοσιαλισμό. Ένα ελευθεριακό σοσιαλισμό, ένα ελευθεριακό κομμουνισμό, αλλιώς δεν θα βρίσκουμε καθαρό στίγμα ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα ευρωκομμουνιστικά ρεύματα. Η όποια ενότητα ή ο όποιος διαχωρισμός πρέπει να γίνει με βάση τις αναγκαιότητες και τις δυνατότητες της επαναστατικής ανατροπής και της ενίσχυσης της τάσης χειραφέτησης, δηλαδή της κομμουνιστικής τάσης.

8) οι επόμενες μέρες, μήνες, ίσως και χρόνια θα είναι δύσκολες/ α. Στο χέρι μας είναι όμως να οργανώσουμε την αντίσταση, να ενισχύσουμε την τάση χειραφέτησης και να περισώσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό μας από την βαρβαρότητα. Μπορούμε, δεν είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε, ας δοκιμάσουμε, ας τολμήσουμε, ας μην λυγήσουμε, ας πολεμήσουμε

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

2 thoughts on “για τα αποτελέσματα των εκλογών των εκλογών του Σεπτέμβρη”
  1. Προσωπικά ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ. Δεν έκανα αποχή. Βλέπωντας ομως το υψηλό ποσοστο της αποχής και τη μικρότερη απο την αναμενομενη στηριξη της ΛΑΕ υποψιάζομαι οτι μετά τη νίκη με 61,3 % του ΟΧΙ πολλοί -πολλές υποστηριχτές του ΟΧΙ επελεξαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να ΑΠΕΧΟΥΝ στέλνωντας ένα μηνυμα “Αφού παραβιάστηκε καταφωρα το αποτελεσμα του δημοψηφισματος καθε συμμετοχή στην τρεχουσα εκλογικη διαδικασία ειναι μάλλον αποδοχή αυτού του πρωτοφανούς πραξικοπηματος. Οσοι -οσες αρνουνται να δεχθούν το πραξικοπημα που εγινε σε βάρος του 61,3% πρεπει να μην ξαναπανε να ψηφίσουν. ” Νομιζω οτι αυτή η στάση ειναι σωστή. Ισως θεωρηθώ “εκ των υστερων προφητης”. Ισως . Αλλά υπάρχει ένα ερωτημα που χρειαζεται απαντηση : Τι εγινε το 61,3% υπερ του ΟΧΙ ;; Νομιζω οτι ένα σημαντικο μερος εγινε ΑΠΟΧΗ , για να μη νομιμοποιησει τις ΑΘΛΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    1. στα πραξικοπήματα δεν κάνεις αποχή, κάνεις επανάσταση, η στάση κρατάω την συνείδηση καθαρή και όλα μια χαρά, όταν αυτοί θα κάνουν πάρτι, είναι ίδια της στάσης είμαι ενάντια στην χούντα, δεν έχω σχέση μαζί της, αλλά δεν κάνω αντάρτικο, δεν βάζω βόμβες….εμμέσως πλην σαφώς στηρίζεις τους δήμιους. Τι έγινε το 61% του ΟΧΙ, ότι έγινε ο Δεκέμβρης του 08, ότι έγιναν οι πλατείες, εξαλιώθηκαν, γιατί δεν βρήκαν, δεν έφτιαξαν και γιατί κάνεις μας δεν το έπραψε, αντιθεσμούς, αντιεξουσίες. Εν δυνάμει υπάρχει, δυνάμει που μπορεί να στραφεί και δεξιά, αν εμείς δεν καταφέρουμε να οικοδομήσουμε κάτι από τα αριστερά, και δεν εννοώ μόνο πολιτικό μηχανισμό, αλλά ενεργεί καθολική αντιπρόταση.

Αφήστε μια απάντηση