Τρ. Ιαν 25th, 2022

Όχι δεν είμαι,  ούτε  ήμουν υποστηριχτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον ψήφισα, ούτε το στήριξα, ούτε, ούτε…, ούτε καν πίστευα πως θα διαχειριστεί την κρίση, ερχόμενος σε σύγκρουση με τα μεγάλα αφεντικά.  Αυτό θέλει μεγάλα πνευμόνια, για να μην το πω λίγο πιο σεξιστικά, και χαθεί στην ανάγνωση.   Πίστευα βέβαια πως στην πλειοψηφία τους υπάρχει μια ηθική αριστερή στάση ζωής, αλλά ακόμη και σε αυτό υπάρχει έλλειμμα, εκτός κάποιων  μειοψηφιών. Φυσικά υπάρχει και η βολική λύση της πλήρους ανικανότητας ή και βλακείας, η της πλήρους αδιαφορίας αν και δεν ξέρω αν αυτό τους τιμά. 

Όχι δεν ρίχνω ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση πως κάλεσε μετανάστες και πρόσφυγες, όχι πως το έπραξε, απεναντίας δεν το έπραξε, καθώς αν το έπραττε θα έριχνε το φράχτη και δεν θα τους άφηνε να σκυλοπνίγονται. Άρα οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως γιατί δεν το πράττει.   Επισης σε συνδυασμό με αυτο μου φαίνεται αδιανόητο, εγκληματικά αδιανόητο, να μην μπορεί το Ελληνικό κράτος να μην μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπή ζωή σε 20, 30, 50 ή και 100 χιλιάδες εξαθλιωμένες ζωές και να επιτρέπει στις πάσης φύσεως μκο να αλωνίζουν, σπαταλώντας χρήματα, μη προσφέροντας επί της ουσίας λύση. Ή να επιτρέπει  ή και να προωθεί  εγκληματικές νεοελληνικές φυσιογνωμίες να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Νομίζω πως ιδιαίτερα  στην περίπτωση της τραγικής κατάστασης στην Ειδομένη η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξετάσεις και απέτυχε παταγωδώς. Διαφορετικά ισχύει τα χειρότερο σενάριο εσκεμμένα να αφήνει τους πρόσφυγες μέσα στην λασπουριά, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο. Όπλο στο εξωτερικό απέναντι στους δανειστές, όπλο και απέναντι στο λαό, επισυμαίνωντας  του πως τα χειρότερα έρχονται, αν σηκώσει το ανάστημα του απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ.  Όπλο που συσπειρώνει το κόμμα ή δημιουργεί συναινέσεις ανάμεσα στα κόμματα. Απόδειξη η ρατσιστικής υφής συμφωνία μεταξύ των κομμάτων πλην του ΚΚΕ

Δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν οι υλικές και πραγματικές δυνατότητες να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση σε πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση η Ελληνική κυβέρνηση να παίξει αυτό το ρόλο ή να προσφέρει λύσεις. Και η κατάσταση μάλλον ή πιθανόν να χειροτερεύσει και όχι το αντίθετο, ακόμη και να σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί αυτόματα, πόσο μάλλον αν συνεχιστεί ο πόλεμος και εγκλωβιστούν επί μακρόν  δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Ήταν η ευκαιρία για την Ελληνική κυβέρνηση, για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει πραγματικά τις ζωντανές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού, να τις συντονίσει  και να μετατραπεί σε πρότυπο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Ήταν ή είναι θα πουν κάποιοι, ε είναι στο χέρι μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας,  να συνδυάσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ με την ταξική αλληλεγγύη μας.  Από την κυβέρνηση ή και τα αλλά κόμματα του κοινοβουλίου  μην περιμένετε, μη περιμένουμε πράμα.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση