Πε. Ιαν 20th, 2022

Στο βάθος των βομβών και των τυφλών τερορίστικων ενεργειών, όπως αυτού του ISIS,  βρίσκεται ο δυτικός πολιτισμός, αυτός ο ρατσιστικός  αποικιοκρατικός πολιτισμός, στην πλέον μηδενιστική του φάση. Από αυτή την οπτική οι βομβιστές του ISIS είναι οι πλέον μεταμοντέρνοι μηδενιστές τερορίστες. Είναι η εκδίκηση του λούμπεν μητροπολιτικού μεταναστευτικού προλετάριου 3ης γενιάς,  που ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να τον ενσωματώσει. Είναι μια διεθνιστική ισλαμική τζιχαντ που έχει πολύ κοινά στοιχεία με το αναρχικό μηδενιστικό αντάρτικο ή από την άλλη πλευρά με τους  σύγχρονους φασίστες τερορίστες.

Όλος αυτός ο συρφετός δεν έχει καμιά σχέση με τα μεταναστευτικά,  προσφυγικά ρεύματα, απεναντίας είναι η αναίρεση τους. Αυτό δεν συνεπάγεται πως ο συστημικός εκφασισμός της ΕΕ που σηκώνει τείχη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με την πολιτική της δεν ετοιμάζει τους νέους τερορίστες που θα γεννηθούν και θα εμφανιστούν με ή την άλλη μορφή.

Μήπως είναι προβοκάτσια, η προβοκάτσια πάντα παίζει, καθορίζει γεγονότα, μα δεν μπορεί να παίξει, ούτε παίζει το πλέον καθοριστικό ρόλο. Άρα το ζητούμενο είναι να δούμε τι είναι το πρωτεύων και τι το δεύτερον, και η προβοκάτσια είναι το δεύτερον, ακόμη και στην εποχή που το θέαμα μετατρέπεται σε ομοίωμα. Το γεγονός πως η ΗΠΑ δημιουργήσαν και έθρεψαν το σουνίτικο τζιχαντ από την εποχή του πολέμου του Αφγανιστάν δεν συνιστά προβοκάτσια, αλλά συνειδητή πολιτική αντίληψη και πράξη, ανεξάρτητα αν το πληρώνει ή όχι.

Θα δούμε και άλλα, τρομερά και μεγάλα, η σκοτεινή εποχή που ζούμε, ο παγκόσμιος πόλεμος που είναι σε εξέλιξη θα μας εμπλέξει όλους. Και θα πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον θα πάμε, και ποιον θα αφήσουμε.. τα πράγματα ποτέ δεν ήταν αθώα, σήμερα ακόμη πιο πολύ. Όχι δεν φταίνε οι πολίτες για τις πολιτικές των ηγετών τους, αλλά ούτε από την άλλη είναι άμοιροι ευθυνών για τους πολιτικούς που τους οδηγούν στο να είναι μέρος του προβλήματος.

Όπως και να χει ο φασισμός με τον ένα ή τον άλλο μανδύα είναι μια πραγματικότητα… και τα θύματα είναι όλα δικά μας….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση