Σα. Ιαν 29th, 2022

Καταρχήν τα θετικά: Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στα Γιάννενα,  είναι ίσως το πιο ενεργό και αγωνιστικό  σωματείο της δύναμης του ΠΑΜΕ στην περιοχή. Όχι πως έχει  και ιδιαίτερες κατακτήσεις, αλλά κάποιες νίκες μπορούμε να τις δούμε, όπως η μάχη του Καρυπίδη πριν από μερικά χρόνια και της ανακύκλωσης πέρσι. Συνολικότερα δεν μπορούμε πάρα να πούμε πως βρίσκεται στο δρόμο και το παλεύει. Και αυτό στις μέρες μας είναι σημαντικό πράγμα.   

Τα αρνητικά: Επειδή ο χώρος των εμποροϋπαλλήλων και των λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων είναι τεράστιος και συχνά χαοτικός, είναι δύσκολο να ελέγχει. Να ελέγχει πότε κάποιος/ α,   εντάσσεσαι σε αυτό το χώρο και πότε όχι. Κατά συνέπεια είναι εύκολο ένας κομματικός μηχανισμός, όπως το ΚΚΕ διαμέσου του ΠΑΜΕ, να μετατρέπει σε μέλη του σωματείου, φοιτητές/ φοιτήτριες, εργαζόμενους σε άλλους κλάδους, ακόμη και μέλη άλλων κλαδικών σωματείων.   Μετατρέποντας το σωματείο σε ένα διαταξικό πανκοινωνικό σωματείο που μετατρέπει την ταξική συνείδηση σε πολιτική συνείδηση με μια σαφή ιεραρχική δομή μεταξύ καθοδηγητών, κομματαρχών και των μελών και ψηφοφόρων.

Από μια οπτική- το αντικειμενικά διαταξικό πανκοινωνικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στα Γιάννενα- θα ήταν το πρότυπο του σωματείου του κοινωνικού εργάτη των αυτόνομων.   Δυστυχώς το ΚΚΕ/ ΠΑΜΕ και στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων λειτουργεί, όπως λειτουργούν οι εργοδοτικοί μηχανισμοί  ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ. Λειτουργεί αστικά, γραφειοκρατικά και εκφυλισμένα.

Ακόμη χειρότερα, ενώ στην εκλογική διαδικασία σχεδόν ακίνδυνα- λόγω διαφοράς ψήφου- μπορεί να εφαρμόσει την απλή αναλογική, δίνοντας μια έδρα στους αντιπάλους από τις 7, εφαρμόζει το 1264/82 με την ενισχυμένη αναλογική, και παίρνει δημοκρατικότατα  και τις 7 έδρες. Και είναι χειρότερα γιατί αυτή η μιζέρια και η κακομοιριά αντανακλά το βαθύ αντιδημοκρατικό πολιτισμό που έχουν. Αντανακλά το  πως θα εφαρμόσουν την «δικτατορία του προλεταριάτου» που ονειρεύονται, ενώ ολίγοις γάμησε τα….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση