οπτικές, μπροστά στο τέλος του κόσμου

Βροχή,  κατάθλιψη και καταχνιά σήμερα, αποχαιρετώντας ένα σύντροφο που έφυγε, μια εποχή που τελείωσε, ένα κύκλο που έκλεισε. Και εμείς ακόμη εδώ, πιστοί στο καθήκον, πιστοί στην πίστη της ριζικής αλλαγής του κόσμου. Ξένοι μέσα στους ξένους, γνωστοί μες στους γνωστούς, στεκόμαστε όρθιοι και ας λυσσομανάει ο αέρας, που μας τραβάει πίσω.

Κάποιοι κλέβουν, βάζοντας πέτρες στις άδειες τρύπιες τσέπες, οι πιο πολλοί όμως αναμετριούνται  με το αγέρα, κρατώντας ο ένας τον άλλον.

Δεν θα μας λυγίσει εμάς ο καιρός λένε, θα μείνουμε όρθιοι για τις γενιές που θάρθουν∙ ο σκηνοθέτης με προσοχή καθοδηγεί  καμιά δεκαριά, να κρατούν ο ένας τον άλλο, μπροστά σε μια φυσούνα αέρα, και να βρέχονται από μια μάνικα.

Στοπ φωνάζει, πάμε πάλι από την αρχή, πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο δραματικοί, πιο αληθινοί. Σαν να ήταν η πραγματική μάχη και όχι σκηνικό από ταινία.

Το πλάνο ανοίγει στο διπλανό δρόμο μια παρέα νεαρών αγοριών και κοριτσιών  φλερτάρει, οι εργάτες περιμένουν το λεωφορείο, στην τηλεόραση ο αριστερός πρωθυπουργός δηλώνει πως νικήσαμε, μνημόνια τέλος.

Σε ένα διπλανό καφέ, κρατώντας το χαρτί της απόλυσης του, χαμογελάει ακούγοντας το πρωθυπουργό, κοιτώντας τους νεαρούς και τις νεαρές, βλέποντας τους εργάτες, παρατηρώντας το γύρισμα της σκηνής.

Σηκώνεται, φοράει το πανωφόρι του, ανάβει τσιγάρο και αποχωρεί μόνος του, στο μυαλό του έρχονται οι στίχοι του Ομαρ καγιάμ :   Μα μην το λησμονάς πώς δεν εισ’ άλλο από μια χούφτα χιόνι

στην αμμουδιά στρωμένο μια δύο μέρες, που θα λιώσει.

Σύννεφο τις κακοκεφιάς να μην αφήνεις να σε σκιάζει

κι ας μη χαθούν οι μέρες σου σ’ αναίτιας λύπης την ομίχλη.

Μην απαρνιέσαι το λιβάδι, το φιλί, το ερωτικό τραγούδι

μέχρι με τον πηλό να ζυμωθεί, μια μέρα, ο πηλός σου.

Έσφιξ’ αχόρταγα τα χείλια μου ρωτώντας το ποτήρι

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση