Πε. Ιαν 27th, 2022

Δεν με αφορά αν οι απειλές που δέχονταν οι Γεζίντι(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B9)  στο στρατόπεδο στο Κατσικά Κατσικά ήταν πραγματικές ή fake. Σκεφτείτε όμως αν υπήρχε κανένα άσχημο γεγονός, ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις για το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών.  Όπως και να χει για την πλειοψηφία των μουσουλμάνων οι Γεζίντι είναι κάτι σαν τους δικούς μας τους σατανιστές, και Ιεχωβάδες  και άρα δεν χρειάζεται να σαι φανατικός μουσουλμάνος για να μην νιώθεις άνετα μαζί τους, αρκεί να είσαι σε ένα βαθμό πιστός μουσουλμάνος και να ακολουθείς το Κοράνι. Μιλώντας καθαρά θρησκειολογικά θα έλεγα πως η θρησκεία των Γεζίντι είναι πολύ γοητευτική και ενδιαφέρουσα, ένα υπέροχο  ρεύμα θρησκευτικού  συγκρητισμού που έχει στοιχεία ζωροαστρικά, μουσουλμανικού σουφισμού, χριστιανισμού και Μιθραισμού.   Οι Γεζίντι πιστεύουν στον Θεό ως δημιουργό του κόσμου, τον οποίο έθεσε υπό τη φροντίδα επτά θεϊκών υπάρξεων ή αγγέλων, ο αρχηγός των οποίων είναι ο Μελέκ Τάους, ο άγγελος Παγώνι όπως ονομάζεται.

Καλώς λοιπόν  οι 230 Γεζίντι βρήκαν αλλού στέγη, όχι λιγότερο, ούτε περισσότερο  αναξιοπρεπή, από το Κατσικά, ούτε περισσότερο ή λιγότερο αναξιοπρεπή από την στέγη των Πακιστανών και των Ινδών που εργάζονταν για τους επιχειρηματίες της Ζίτσας, στην οποία βρήκαν στέγη. Επιχειρηματίες που ξεσηκώθηκαν για τους Γεζίντι, απειλώντας πως θα κατέβουν με τα όπλα, 6 χρόνια πριν θα τους έβαζαν να εργαστούν σε άθλιες συνθήκες.

Και αντί ο Δήμος της Ζίτσας- αυτής της δημοκρατικής κατά τα άλλα περιοχής- βοηθήσει τους διωκόμενους Γεζίντι, ξεσηκώνει τον κόσμο, βρίσκοντας συμπαραστάτη σε αυτό το έργο την Χ.Α. και τους φασίστες. Μιλώντας για έλλειψη ασφάλειας των δημοτών από τους Γεζίντι και τους πρόσφυγες.

Και όμως, αντί να απειλεί πως θα τους κόψει το νερό, ξεκινώντας πογκρόμ που θα το ζήλευε ο ISIS  και ο Χίτλερ τους εξασφάλιζε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τότε είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίζονταν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ασφάλειας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και προσφύγων.

Το αίσθημα  της ασφάλειας των πολιτών και των δημοτών κτίζεται με την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης , ειδικότερα για αυτούς και για αυτές τις κατηγορίες, που βρίσκονται στο περιθώριο, και αυτό είναι καθήκον της πολιτείας, τμήμα της πολιτείας, είναι και ο Δήμος και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Ζίτσας.

Όποτε αντί να ετοιμάζει ρατσιστικά πογκρόμ ο Δήμος ας βοηθήσει αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους. Και επειδή ο Δήμος εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα μάλλον δεν θα το πράξει, θα πρέπει να το πράξει ο δημοκρατικός λαός της Ζίτσας, όπως γράφει και στην ανακοίνωση του η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Είναι στο χέρι του δημοκρατικού λαού της Ζίτσας

Ύστερα από απειλές, και με συνοπτικές διαδικασίες 230 πρόσφυγες Γεζίντι μεταφέρθηκαν από τον Κατσικά σε έναν εξίσου ακατάλληλο χώρο, στα όρια του Δήμου Ζίτσας.
Οι Γεζίντι έχουν στοχοποιηθεί και κυνηγηθεί από τον ISIS, οι άνδρες τους έχουν εξοντωθεί και τα παιδιά και οι γυναίκες τους, έχουν πουληθεί ως σκλάβοι. Αντί όμως ο Δήμος Ζίτσας να βοηθήσει αυτούς τους ταλαιπωρημένους και καταδιωκόμενους ανθρώπους, που ακόμη και στο στρατόπεδο του Κατσικά απειλούνται για θρησκευτικούς λόγους, συντηρεί τις χειρότερες αντιλήψεις του κόσμου και τις υποδαυλίζει, για να τους διώξει.
Αντί να τους μεταφέρει σε ένα πιο λειτουργικό κτήριο ή να μετατρέψει το ίδιο το κτήριο σε λειτουργικό, προτιμάει να κρύβεται πίσω από τις απειλές. Σε αυτό το «φιλεύσπλαχνο» έργο του, η Δημοτική αρχή της Ζίτσας, με ομόφωνη απόφαση, συντάσσεται με την Χρυσή Αυγή και τους φασίστες, δίνει λόγο στους ρατσιστές και σε επιχειρηματίες που την προηγούμενη δεκαετία έβγαλαν του κόσμου τα λεφτά από τον ιδρώτα, την υπεραξία των Πακιστανών, των Ινδών που έμειναν σε άθλια κοντέινερ, μες στην ζέστη και το κρύο.
Και τώρα τους φταίνε- τάχα μου, τάχα μου- οι άθλιες συνθήκες ζωής των Γεζίντι. Καταγγέλλουμε την ρατσιστική απόφαση του Δήμου Ζίτσας που μετατρέπεται σε ουρά της Χ.Α.. Καλούμε τη δημοκρατική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Ζίτσας σε συμπαράσταση στους πρόσφυγες και καταδίκη κάθε ρατσιστικής και φασιστικής φωνής και πρακτικής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση