Τε. Ιαν 19th, 2022

Oτι να πούμε για τους κακούς ή καλούς Ευρωπαίους, για το κακό ή καλό ισλάμ, κανείς και κανένας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει εγκλήματα όπως αυτό που έγινε χθες στην Νίκαια της Γαλλίας, την ημέρα της επετείου της πρώτης της Βαστίλης, από το επαναστατημένο πλήθος. Η ρίζα του κακού όμως δεν βρίσκεται στους ισλαμοφασίστες του Isis, σε αντιστοιχία με τους πάσης φύσεως και θέσεως φασίστες. Οι ισλαμοφασίστες- όπως και οι πάσης φύσεως και θέσεως φασίστες-  εκμεταλλεύονται μια περίοδο συνολικής και πολύπλευρης, καθολικής θα την έλεγα, σήψης και παρακμής.

Αυτοί οι απάνθρωποι φασίστες- ανεξάρτητα με το πια κάλυψη έχουν ή  με πιο ιδεολογικό μανδύα- ντύνουν τα μαζικά εγκλήματα τους είναι σαπροπροϊόντα της εποχής μας. Είναι η τερατώδης μετάλλαξη της απώλειας της αυθεντικότητας, της αναγνώρισης, της απώλειας της ατομικότητας,  ανθρωπολογικής ισοπέδωσης, είναι το τερατώδης ανθρωπολογικό κατασκεύασμα της γενικευμένης αλλοτρίωσης/ πραγμοποίησης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Και δυστυχώς αυτά τα τερατώδη ανθρωπάρια είναι πολλά, εκατομμύρια, εκατομμυρίων δυνάμει εγκληματιών.

Εκατομμύρια εκατομμυρίων εγκληματιών που τους επιστρατεύουν όχι μόνο οι φασίστες πάσης φύσεως και θέσεως, όπως η isis ή και η Χ.Α., αλλά μιλάω και αυτούς που τους επιστρατεύουν οι ιμπεριαλιστικοί λύκοι, σκοτώνοντας παιδιά όχι μόνο στην Νίκαια, αλλά και στο Ισραήλ ή στο Ιράκ, το αίμα των αθώων παντού τιμάται το ίδιο και όχι στις δυτικές μητροπόλεις.
Δυστυχώς πολλοί ακόμη αθώοι άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους, επιτρέποντας στους εγκληματίες να παίζουν τα παιχνίδια τους. Μέχρι πότε;; Μα μέχρι οι αθώοι οπλιστούν και τελειώσουν με τους εγκληματίες, και το κυριότερο τελειώσουν με αυτό το σύστημα που όχι μόνο γεννάει εγκληματίες μα είναι και το ίδιο εγκληματικό, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα σοσιαλιστική / κομμουνιστική κοινωνία   Το γεγονός πως το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε την ημέρα της πτώσης της Βαστίλης δεν είναι τυχαίο, θέλοντας να δείξει  όχι μόνο την παρακμή των αιτημάτων που ανέδειξε η Γαλλική Επανάσταση αλλά και την απεχθεια των δολοφόνων προς σε αυτήν. Ας λειτουργήσει και αντίστροφα υπενθυμίζοντας το τέλος που είχαν οι προδότες, οι εγκληματίες και οι αντεπαναστάτες μπροστά στην γκιλοτίνα της επαναστατικής τρομοκρατίας του Ροβεσπιέρου και του Ζαιν Ζυστ.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

One thought on “Ας οπλιστούν οι αθώοι”

Αφήστε μια απάντηση