Πε. Ιαν 27th, 2022

Φίλες και φίλοι μου, κάπου εδώ και για  15 μέρες θα χαθώ από το sufired. Που θα μαι; Μα που αλλού, στις παραλίες. Όπως και εσείς, έτσι και εγώ αγαπώ  το καλοκαίρι, όσο μικρό κι είναι καμία φορά, όσο ζεστό κι αν είναι από την άλλη, όσο, όσο, όσο και όσα παραμένει υπέροχο.Γατί; Μα γιατί σου αυξάνει την αίσθηση της ελευθερίας, καμία φορά αυξάνει και την ελευθερία,  αυξάνει την ερωτική διάθεση, καμία φορά προσφέρει και τον έρωτα, δεν είναι τυχαίο πως το καλοκαίρι οι άνθρωποι σμίγουν ερωτικά και χωρίζουν.

 

Αγαπάμε το καλοκαίρι γιατί – όσοι εργάζονται δηλαδή- έχουν άδεια, άρα έχουν μια αίσθηση τι πάει να πει να ναι κάθε μέρα Κυριακή, δηλαδή δείχνει τι είναι,  τι πρέπει να είναι κομμουνισμός. Και κομμουνισμός είναι- να είναι -πάντα Κυριακή, να έχουμε απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και τα μέσα να ικανοποιούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Και οι άνεργοι -ες έχουν απεριόριστο χρόνο, αλλά συνήθως δεν έχουν τα μέσα να ικανοποιούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, ελέγχοντας τους όρους και τρόπους παραγωγής και αναπαραγωγής της ζωής τους.

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και διακοπές σημαίνει  απελευθέρωση, λευτεριά και αλίμονο αν έχουμε καλοκαίρι και διακοπές και οι όροι της απελευθέρωσής, της λευτεριάς και του κομμουνισμού δεν υφίσταται . Δεν υπάρχουν οι όροι, οι πόροι και οι ψυχολογικές και συναισθηματικές προϋποθέσεις ικανοποίησης και εκπλήρωσης. Είτε για αντικειμενικούς, είτε για υποκειμενικούς , είτε για αντικειμενικούς/ υποκειμενικούς όρους. Για αυτό το λόγο αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας ή και οι αυτοκτονίες ή και για αυτό το λόγο συχνά καλοκαιρία τα ζευγάρια χωρίζουν ή το καλοκαίρι οικοδομούνται οι όροι του χωρισμού τους.

 

Απελευθέρωση, έρωτας, αγάπη και κομμουνισμός δεν είναι η υποχρεωτική ενότητα, δεν είναι η καθολικότητα, δίχως την  αυτονομία, την πλέρια  λευτεριά των μερών.   Δεν είναι τα δυο να γίνουν ένα, είναι το ένα να εμπεριέχει δυο ή και παραπάνω ξεχωριστά μέρη, που έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να παράγουν μορφές κοινότητας, δίχως το ένα να καταπιέζει το άλλο. Με τον ζόρι όχι μόνο δεν κτίζεις σχέση, πόσο μάλλον μια λεύτερη κοινωνία.

 

 

 

Καλό καλοκαίρι λοιπόν και ας είναι όλες οι εποχές και όλοι οι καιροί σαν υπέροχα, λεύτερα, ερωτικά και αγαπησιάρικα καλοκαίρια.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση