Τρ. Ιαν 25th, 2022

Κάποια μικρά σχόλια σε σχέση με την κατάπτυστη φασίζουσα ανακοίνωση των γονιών του Ωραιόκαστρο και την έμμεση στήριξη του Δήμου. Μια ανακοίνωση που δεν με εξέπληξε και μάλλον την περίμενα, όπως περιμένω και χειρότερα, και θα συμβούν αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Και πως γίνεται αυτό; Ε καμιά φορά χρειάζεται να τον πάρεις, όπως τον πήραν οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές στην “πλατεία” διώχνοντας τους εμπόρους που πουλούν ναρκωτικά, έχοντας τις πλάτες του κράτους και της αστυνομίας.

  1. Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα όταν έχουμε να κάνουμε με δημοκράτες και όχι με φασίστες. Η πλειοψηφία δεν έχει πάντα δίκαιο, ούτε κι όταν είναι μια πλειοψηφία της βάσης και σε αυτό έχει μεγάλο δίκαιο ένας αγαπημένος φιλόσοφος των φασιστών, ο Πλάτων, που μάλλον θα τους είχε εξοστρακίσει δια πάντως από την πολιτεία του.

  2. Ο ρατσιστής – πάσης φύσεως και θέσεως- είναι φασίστας. Ο φασίστας- όλων των ιδεολογικών προσήμων “είναι” δεν γίνεται, δεν μεταλλάσσεται από κάτι. Είναι γέννημα υποκειμενικών και αντικειμενικών διαδικασιών, δεν είναι αποτέλεσμα των συγκυριακών συνθηκών. Οι συγκυρία βοηθάει ή αποτρέπει ένα φασίστα να εκφραστεί, να βγάλει στην επιφάνεια του την σκατοψυχιά του. Όχι δεν είναι ο φόβος, η κοινωνική ανασφάλεια που κάποιους τους μετατρέπει σε φασίστες, φασίστες ήταν, οι παραπάνω συνθήκες τους άφησαν την ελευθερία να εκφραστούν. Κατά συνέπεια ένας φασίστας είναι ένας φασίστας και δεν παίρνει γιατρειά. Τι απαιτείται, μα να δημιουργηθούν οι συνθήκες να απομονωθεί και ταυτόχρονα ο φασισμός ως ρεύμα να μην  αποτελέσει εναλλακτική για το σύστημα. Ενώ μακροπρόθεσμα να πάψουν, να αρθούν οι υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες της παραγωγής φασιστών και φασισμού.

  3. Και η μόνη ριζική αποτελεσματική γιατρειά από τον φασισμό και τους φασίστες, είναι μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία, με πραγματικά ελεύθερους ανθρώπους. Με την εξουσία, την ιδιοκτησία, τον πλούτο, τις ευθύνες, τα καθήκοντα και τα δικαιώματα να μοιράζονται εξίσου σε όλους.

  4. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και δικαίωμα όλων των παιδιών η πρόσβαση στις δομές της εκπαίδευσης. Όπως αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους κατοίκους της χώρας.

  5. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ήρθαν και θα μείνουν καιρό, θύματα του οικονομικού φασιστικού καπιταλιστικού απαρτχάιντ και των πολεμικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κατά συνέπεια αποτελεί αναγκαιότητα και καθήκον της πολιτείας η ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι η δημιουργία γκέτο, κοινωνικών, βιοπολιτικών και εκπαιδευτικών γκέτο. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα των πολιτών και των κατοίκων να συνεισφέρουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί σε αυτούς τους ανθρώπους μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μόνο έτσι να οικοδομηθούν συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Και επειδή από την πολιτεία δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα, στις μέρες μας μάλλον δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε οι συλλογικότητες των πολιτών, τα κοινωνικά κινήματα, οι σύλλογοι και τα συνδικάτα μάλλον θα πρέπει να ξαναθυμηθούν πως έχουν λόγο ύπαρξης ή να ξαναβρούν ένα ρόλο στις νέες συνθήκες. Δεν είναι δικαίωμα τους , είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους, καθήκον και υποχρέωσή μας. 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση