Δε. Ιαν 17th, 2022

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία έχουμε μπει σε ανώμαλες εποχές και δυστυχώς φαίνεται πως δεν είμαστε έτοιμοι να την διαχειριστούμε, αν και υπάρχει μια μικρή κρίσιμη μάζα έτοιμη για όλα, πολύ μικρή ακόμη. Μια άκρως ανώμαλη περίοδος που επιλέγεις τους εχθρούς και τους φίλους σου και οι ενδιάμεσες καταστάσεις σβήνουν, έτσι μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι Συριζαίοι μεταμορφώνονται σε σοσΦασίστες, υπερασπιζόμενοι τον νόμο  και την τάξη.

Όχι μόνο υπερασπιζόμενοι αλλά δημιουργώντας κλίμα ΜΠΑΣΤΟκρατίας ή κάνοντας τα στραβά μάτια στο Καχριμάνη, το αφεντικό της Περιφέρειας- που αυτός μάλλον είχε την  ιδέα να καλέσει τα ΜΑΤ – για να μην βάψουν οι αναρχικοί τους τοίχους του σαραγιού του. Μόνο που οι Συριζαίοι ως οι κυβερνητικοί είναι αυτοί που χουν τον τελευταίο λόγο και αυτοί ευθύνονται για το ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ χθες βράδυ… Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ απεδείχθησαν ικανοί- πιο ικανοί- μπάτσοι από τους δεξιούς και τους ακροδεξιούς, και αυτό είναι μια ντροπή που θα τους ακολουθεί.

Πέρυσι στην επέτειο της 17 Νοέμβρης διαδηλωτές από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της  αναρχίας δεν επέτρεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει πανό και μάλλον διαφωνούσα, δεν τους θεωρούσα χειρότερους από τους Πασόκους που για δεκαετίες, ακόμη και στην φάση του Σημίτη κατέβαιναν στην πορεία. Ακόμη και σήμερα το σίχαμα  που λέγεται ΠΑΣΠ έχει κλέψει την τιμημένη αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Φέτος ύστερα από την απαγόρευση της πορείας για τον Ομπάμα και το ακόμη χειρότερο την θυροκόλληση της απαγόρευσης σε γραφεία οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θεώρησα πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Συριζαίοι δεν έχουν καμιά δουλειά στην πορεία, σε μια αντιιμπεριαλιστική αντιαμερικανική πορεία. Για αυτό το λόγο- μεταξύ σοβαρού και αστείο- πόσταρα στο   Face  κάτι σχετικό,  που προκάλεσε την «δυσαρέσκεια» κάποιων φίλων Συριζαίων, τους κατανοούσα μέχρι χθες βράδυ στις 8.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου οι Συριζαίοι και  μεταξύ αυτών και ντόπιοι βουλευτές κρύφτηκαν στο μπλοκ των μελών του ΔΕΠ και μόνο ο πολιτικός πολιτισμός μας απέτρεψε από το να τους πετάξουμε τελείως έξω από την πορεία. Θέλουμε δεν θέλουμε με αυτούς τους ανθρώπους βρεθήκαμε σε κοινά πλαίσια και σωστά πράξαμε, φάγαμε μαζί ξύλο και πάλι καλά πράξαμε. Αυτές είναι διαδικασίες του κινήματος, ενός κινήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Συριζαίοι πρόδωσαν , όπως κάποιοι άλλοι το άφησαν στην τύχη του, γιατί δεν μπορούσαν να το ελέγξουν

Μόνο που ο πολιτικός  πολιτισμός έχει και αυτός τα όρια του στο βαθμό που οι Συριζαίοι όχι μόνο ανέχονται ή και σε ένα βαθμό επικροτούν τα μπατσοκρατία και το κατασταλτικό όργιο που έπνιξε τα Γιάννενα στα δακρυγόνα, έστειλε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο, προσήγαγε 20 διαδηλωτές και στέλνει στο εισαγγελέα δυο.

Και πως τον ανέχονται,  πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα επιβεβαιώνουν  τον κανόνα, μα  τον ανέχονται ή το επικροτούν από το γεγονός πως χθες το βράδυ αντί να λειτουργήσουν ως πυροσβέστες, εξαφανίστηκαν και άφησαν τα ΜΑΤ να κάνουν την βρώμικη Συριζαίικη δουλειά.  Και φοβούμαι πως κάποιοι από δαύτους το χάρηκαν κι όλας…Έχουν διαλέξει στρατόπεδο στο πόλεμο που γίνεται και θα  οξυνθεί και άλλο με την κρίση,  και αυτό δεν θα ξαναλλάξει όταν με την πολιτική τους ανέβει ο Κούλης, σε τελευταία ανάλυση μπορεί να φανεί και πιο έξυπνος, από αυτές τις νεοσυστημικές  ρόμπες.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση