Τρ. Ιαν 25th, 2022

Κάποια σχόλια πριν βγει η χρονιά, γιατί είμαι  πολύ θυμωμένος με το ζήτημα της Κωνσταντίνα Κούνεβα
1)Δεν μπορώ παρά να μιλήσω ως κομμουνιστής, αναρχικός,  άνθρωπος,  χριστιανός,  σούφι  και ανάπηρος. Με την πιο βαθιά έννοια των όρων κομμουνιστής, αναρχικός, άνθρωπος και χριστιανός και την πλήρη έννοιολόγηση της κατάστασης αναπηρία και ανάπηρος. Οι παραπάνω ενοιολογήσεις και οι καταστάσεις πραγμάτων/ γεγονότων δεν έρχονται σε ανταγωνιστική αντίφαση και αντίθεση, απεναντίας σε ένα ανοικτό καθολικό σύμπαν εκφράζουν πλευρές , οπτικές και στιγμές μιας διαλεκτικής σπείρας. Ενώ η αναπηρία ως κατάσταση πραγμάτων  συνιστά μια ευκαιρία να γίνω πιο άνθρωπος, κομμουνιστής, χριστιανός, αναρχικός και σούφι.

2) Επίσης ουδέποτε ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια δεν νιώθω ως πληγωμένος και απογοητευμένος πρώην, όπως νιώθουν πολλοί ΛΑΕ σε σχέση και με την Κ. Κούνεβα. Ούτε με πιάνουν κατηγόριες του στυλ έγινα κυβερνητικός, όταν και όποτε  και ΑΝ το επιλέξω να γίνω κυβερνητικός του ΣΥΡΙΖΑ θα σας ενημερώσω έγκαιρα για να ετοιμάσετε τα βέλη σας.

3) η σκοτοψυχιά είναι σκοτοψυχιά , η κακομοιριά είναι κακομοιριά , από που και αν προέρχεται , είτε από την Δεξιά , είτε από την Αριστερά, και εδώ με καλύπτει απόλυτα η δήλωση του Μανώλη Γλέζου: «Αριστερά χωρίς ψυχή  δεν είναι αριστερά»

4)Επίσης δεν κατανόησαν κάποιοι εκ αριστερών πως η σκοτοψυχιά στην Κούνεβα καλύπτει  τον πλουτισμό των πολιτικών ανδρών και γυναικών μας. Τον αριστερό πλουτισμό και νεοπλουτισμό. Δεν επιθυμώ να σκεφτώ πως αυτό γίνεται εξεπιτούτου, πως αυτό γίνεται εσκεμμένα, τουλάχιστον για τα εξ αριστερών βέλη.  Ας σημειωθεί πως με αυτούς τους όρους, μόνο  ο συμπαθής Γ.Γ του ΚΚΕ σώζεται…

Ξεπλένει ή θέτει σε δεύτερη μοίρα την τεράστια περιουσία του Χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου και της γυναίκας του … Αυτή την περιουσία που βγήκε  από βρομοδουλειές τύπου επίθεση στην  Κούνεβα ; Ας μην ξεχνάμε πως η ΧΑ είναι αυτός ο πολιτικός χώρος που έδωσε κάλυψη στην εργοδοτική τρομοκρατία κ πολιτικοποίησε τους μπράβους της εργοδοσίας και την μαφία.

5) Η Κ. Κούνεβα έγινε και είναι το σύμβολο ενός εργατικού αγώνα που προκάλεσε την τρομοκρατική δολοφονική επέμβαση της μαφιόζικης εργοδοσίας με αποτέλεσμα την βαριά αναπηρία της Κ. Κούνεβας. Αυτό το εργατικό ανυπόταχτο σύμβολο στοχοποιείται, γιατί αυτό δυνάμει και ενέργεια παραμένει επικίνδυνο.

Η Κ. Κούνεβα πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε βαριά τραυματισμένη και βαριά ανάπηρη. Αθώα η μη η εργοδοσία στα δικαστήρια δεν με ενδιαφέρει , ταξική η δικαιοσύνη , ταξικά αποφασίζει. Γύρω από την Κ. Κούνεβα αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, ταξικής αλληλεγγύης που έδωσε αποτελέσματα , κάνοντας λίγο καλύτερα τα πράγματα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους τύπου Κούνεβα. Τα χρήματα που έχει η Κούνεβα προέρχονται από αυτό το κίνημα ταξικής αγωνιστικής αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας  την δύναμη του κινήματος ταξικής αλληλεγγύης, αυτή η δύναμη, στοχοποιείται και όποιοι την κατηγορούν παίζουν άθελα τους ή μη το παιχνίδι αυτών των κύκλων.
6) Ρωτάνε κάποιοι φύση και θέση  εκ του πονηρού: Δεν είναι υποκείμενο κριτικής η Κούνεβα , ναι είναι, όχι για τα χρήματα που έχει, όχι για σπίτια που έχει, όχι γιατί είναι γυναίκα, πρώην συνδικαλίστρια , μετανάστρια , ανάπηρη. Αλλά για την πολιτική της στράτευση και την συνεχιζόμενη στήριξη της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτή την πολιτική της ταυτότητα  ας της ασκηθεί σκληρή ανθρώπινη κριτική, αναγνωρίζοντας της την θέση που την έχει φέρει η σοβαρή αναπηρία της, που δεν της επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό την αυτοδύναμη και την  ανεξάρτητη παρουσία.  Κανείς μα κανείς καλοπροαίρετος ή μη δεν θα ήθελε να είναι στην θέση της .

7) όπως είπα είμαι ανάπηρος και μάλιστα σε αρκετά καλή κατάσταση ακόμη…και εύχομαι και ελπίζω να παραμείνω έτσι. Αναγνωρίζω πως το να είσαι ανάπηρος , βαριά ανάπηρος, να χρειάζεται να κάνεις επεμβάσεις , χρειάζονται χρήματα, πολλά χρήματα, χρήματα για να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Η κατάσταση της Κούνεβα απαιτεί να έχει πολλά παραπάνω χρήματα από τι έχει. Χρήματα που θα έπρεπε να τα είχε πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Η ερώτηση που θα γίνει από καλοπροαίρετους και μη :   Τα χουν οι άλλοι ανάπηροι αυτά τα χρήματα . Όχι άλλοι, κάποιοι τα χουν, ανήκοντας στην αστική τάξη ή στα μεσοστρώματα, το χειρότερο από όλα είναι να σαι φτωχός και ανάπηρος. Οι  πιο πολλοί δεν τα έχουν για αυτό και δύσκολα εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ζητούμενο είναι να τα χουν ή  να οικοδομηθεί μια κοινωνία που να μην χρειάζονται , και η ευθύνη της Κούνεβα είναι να αγωνιστεί για αυτό, όπως το έκανε την εποχή που ήταν συνδικαλίστρια.
8) Σόιμπλε κ Κούνεβα : Και οι δυο κρίνονται για την πολιτική τους στάση και  για την ταξική τους θέση και όχι αναπηρία τους. Ο πρώτος εκφράζει και στηρίζει αυτό το καπιταλιστρικό σύστημα, η δεύτερη γιατί έπαψε να αγωνίζεται για την ανατροπή του, πιστεύοντας πως μπορεί να μεταρρυθμιστεί.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση