Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Μα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν πάθει ή μήπως δεν έχουν πάθει και συνειδητά παίζουν παιχνίδια. Για την ανοχή προς την ΧΑ αναφέρομαι: Λοιπόν οι Συριζαίοι ή  είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν ούτε την αστυνομία να ελέγξουν και να την καθαρίσουν από τις υπόγειες ή και  λιγότερο υπόγειες διαδρομές και σχέσεις της με την ΧΑ. Ή έχουν επιτρέψει στον «εθνικοσοσιαλιστή», «παλαιό Πασόκ», Τόσκα να χει πλήρη αυτονομία και να παίζει και αυτός τα δικά του σκοτεινά παιχνίδια, παιχνίδια ίσως και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ή του πολιτικού  σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, που με βάση ίσως και μια καντιανή διαφωτιστική  λογική- ιδία- και του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι λογικές στέκονται αντικριστά, και αν αυτό ισχύει, γιατί τότε τον ανέχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Ή μήπως – η χειρότερη, και ίσως η προφανής- εξήγηση, να είναι η συνειδητή επιλογή της ίδιας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει με την  Χ.Α. Και αν συμβαίνει αυτό θα συμβαίνει για 4 λόγους: 1) για να κόψει ψήφους από την ΝΔ, κρατώντας την μέσα στο παιχνίδι. 2) για να το παίξει σε μια συγκεκριμένη στιγμή πανδημοκρατική λύση απέναντι στην ΧΑ. 3) την κρατάει στο παιχνίδι μέχρι να δημιουργηθεί μια σοβαρή μνημονιακά/ αντιμνημονιακή ΧΑ, που θα αντικαταστήσει τον φθαρμένο Καμμένο, αν δεν βρεθούν στηρίγματα εκ «αριστερών» ή κεντροαριστερών. 4) ως μια συστημική συνιστώσα ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί τα ακροδεξιά, παρακρατικά στηρίγματα του συστήματος, όπως είναι η ΧΑ, απέναντι στην εξ «αριστερών» απειλές.  

Σε κάθε περίπτωση είτε ισχύει η πρώτη εκδοχή της ανικανότητας, είτε η δεύτερη της ανοχής, είτε η τρίτη του αβανταρίσματος παίζει με την φωτιά, που θεωρεί πως μπορεί να ελέγξει με την βοήθεια των κρατικών μηχανισμών,  μια φωτιά όμως- που μπορεί να κάψει όχι μόνο το ίδιο και με αφήνει αδιάφορο αυτό- αλλά με νοιάζει αν κάψει εμένα, εμάς, όπως μας έχει δείξει και διδάξει(;;;) και η ιστορία άλλωστε και στο παρελθόν.

Αναφέρομαι –ειδικότερα- στην Γερμανία των ΝΑΖΙ με το ρόλο που έπαιξε το τότε σοσιαλδημοκρατικό- η καρδία της ευρωπαϊκής- σοσιαλδημοκρατίας SPD, με τον ξεκάθαρο αντεπαναστατικό του ρόλο, όπως φάνηκε και από την συμμετοχή του στην δολοφονία της κόκκινης Ρόζας, χρησιμοποιώντας τα πρωτοφασιστικά παρακρατικά τάγματα των Freikorps, ή «ελεύθερων σωμάτων», που ναι και τα πρώτα που χρησιμοποίησαν την σβάστικα ως σημαία.

Το ζήτημα δεν είναι οι ύβρεις προς την χαροκαμένη μάνα του Παύλου, ύβρεις που δεν την ακουμπάνε, απεναντίας την πεισμώνουν, το ζήτημα, το πρόβλημα είναι η στάση της θεσμοθετημένης πολιτείας απέναντι σε αυτές της δυνάμεις που θέλουν να καταλύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, να σπείρουν τον όλεθρο και το ρατσισμό. Το ζήτημα είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ.  Εκτός και αν έχουν δίκαιο αυτοί που ομιλούν για ΣΥΡΙΖΑΥΓΙΣΜΟ….με τις φορητές κάμερες των ματ να καταγράφουν αντιφασίστες, αίσχος
 

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση