για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέλος της ιστορικής  ένοπλης αριστερής οργάνωσης της 17Ν ύστερα από 15 χρόνια παίρνει 2 μέρες άδεια, με την υποχρέωση να εμφανιστεί στην αστυνομία 4 φορές σε 2 μέρες.

Με αφορμή αυτό το γεγονός προχωρώ σε κάποιες σκέψεις  εν ήδη θέσεων.

 • Στο Δ. Κουφοντίνα δεν κάνουν χάρη, απεναντίας η άρνηση μέχρι τα τώρα, να του δώσουν άδεια, ήταν εμφανής παρανομία αυτού του δικού τους νόμου. Δεν έχει κανένα λόγο ο Κουφοντίνας να σεβαστεί τους αστικούς νόμους και σωστά πράττει να τους χρησιμοποιεί, απεναντίας ασυνέπεια δείχνουν αυτοί που υπερασπίζονται το νόμο, τον αστικό νόμο, όταν αρνούνται να τον εφαρμόσουν.    
 • Μια άρνηση για λόγους αντεκδίκησης, πολιτικού ρεβανσισμού, ενταγμένη πλήρως στην πολιτική της έκτακτης ανάγκης, στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.Με πρωτοπορία σε αυτή την στάση την οικογένεια Μητσοτάκη, την οικογένεια της Ζήμενς, των  offshore, των Paradise Papers. Την οικογένεια σύμβολο της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Την οικογένεια που ο επαναστατημένος λαός και όχι μια ένοπλη πρωτοπορία,  πρώτη από όλες τις ολιγαρχικές οικογένειες,  θα έστηνε στο τοίχο στα 6 μέτρα.
 • Σε αυτό το χώρο της αντίδρασης ενάντια στην νόμιμη ενέργεια της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα παίζουν το ρόλο του τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ που κατασκευάζουν την αλήθεια και την πραγματικότητα, αλήθεια και πραγματικότητα δεμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας.
 • Απ΄ κοντά και μια ακροδεξιά αριστερά τύπου Κανέλλη που ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την κρατάει το ΚΚΕ ή μήπως πρέπει να το καταλάβω, αλλά και μια κεντροδεξιά μητσοτακέικη αριστερά τύπου Δημήτρη Παπαδημούλη, που με δηλώσεις του μπέρδεψε την πούτσα με την βούτσα.  Μια δεξιόστροφη ακροδεξιόστροφη αριστερά, που θα παίξει το ρόλο της σε ένα αυριανό ακόμη πιο ακροδεξιό συγκυβερνητισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Είναι η αριστερά- με τον  δικό της τρόπο πολέμησε- η 17Ν, η αριστερά του Φλωράκη του Κύρκου και του Μπακογιάννη, η αριστερά του Κοσκωτά.    
 • Και όλοι οι παραπάνω όχι μόνο δεν λένε κουβέντα για το γεγονός που οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ εγκληματίες της ΧΑ είναι ελεύθεροι, αλλά σε μεγάλο βαθμό την υπερασπίζονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Πως μπορούμε να ξεχάσουμε τις αβρότητες ΝΤΟΡΑΣ- Χρυσαυγιτών;
 • Αυτό δεν συνεπάγεται πως έχω αυταπάτες για το ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος εφαρμόστηκε όπως θα έπρεπε να εφαρμοστεί 7 χρόνια τώρα. Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει άλλη πολιτική θα μπορούσε να ανοίξει τις διαδικασίες καλυτέρευσης των συνθηκών κράτησης των ποινικών και πολιτικών κρατουμένων.
 • Το σύστημα, το κράτος, το παρακράτος, η «πρεσβεία» , η οικογένεια Μητσοτάκη πρέπει να αποφασίσουν: αν ο Κουφοντίνας είναι κοινός ποινικός κρατούμενος πρέπει να χει τα δικαιώματα όλων των ποινικών, αν είναι πολιτικός, πολιτικός αντίπαλος, τότε θα πρέπει να είναι ελεύθερος, γιατί θα έπρεπε να συνυπολογιστούν το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κριτηρίων.         
 • Όχι δεν συμφωνώ με την πολιτική γραμμή, τακτική και στρατηγική της 17Ν. Τιμάω το Δημήτρη Κουφοντίνα για την στάση του, που έσωσε την τιμή μιας συνιστώσας του αριστερού ριζοσπαστισμού της μεταπολίτευσης, αυτού που κράτησε τα «όπλα» ζεσταμένα, και κατάφερε οι αγώνες των εργαζομένων, οι αγώνες του λαού, να μην ηττηθούν. Έπρεπε να ρθει η καταιγίδα των μνημονίων και η αδυναμία μας να συνδυάσουμε το όπλο της κριτικής με την κριτική των όπλων για να υποχωρήσει το λαϊκό κίνημα και να πάρουν πίσω κατακτήσεις δεκαετιών. Προσωπικά- αν εκείνη την εποχή ήμουν σε φάση και θέση μάχης- θα επέλεγα την γραμμή του ΕΛΑ παρά τις 17Ν.  
 • Η εποχή που ανοίγει θα χει τις δικές της μάχες και σίγουρα τα δικά της πεδία να συνδυαστεί το όπλο της κριτικής με την κριτική των όπλων. Φυσικά κάτω από πιο δυσμενέστερες συνθήκες αλλά πάντα ο λαός και η κάθε φορά θα βρει τον τρόπο και τον δρόμο του.
 • Όπως και χει πάντως ο λαός δεν είχε και δεν έχει να φοβηθεί από τον Κουφοντίνα, οι αστοί και το Μητσοτακέικο ναι, αν όχι από τον Κουφοντίνα αλλά από τους Κουφοντίνες που ρθουν.
 • Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η 17Ν όταν και όποτε κριθούν, θα κριθούν αν και σε πιο βαθμό βοήθησαν την υπόθεση της κοινωνικής απελευθερωσης.              

 

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση