Τε. Ιαν 26th, 2022

Έκανα αρκετό καιρό να σχολιάσω , και τώρα ήρθε η ώρα για ένα πολιτικό και όχι μόνο πολιτικό , σχόλιο.

Φαίνεται πως επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Όχι δεν επιστρέφομαι στους καιρούς και στο κλίμα προ μνημονίων, αλλά στους καιρούς μετά μνημονίων , με τα μνημόνια και το κλίμα των μνημονίων να έχει,  να χει κτίσει συνείδηση, μια νέα συνείδηση.

Ενδιάμεσα παίξαμε εμείς μπάλα, μας το επέτρεψαν και αυτοί, σε μεγάλο βαθμό, και τώρα νιώθουν δυνατοί να ξαναπάρουν ότι για πρόσκαιρα έχασαν.  Και εκεί είναι η τραγωδία μας, με ένα φιλοσοφικό τρόπο τις ποσοτικές διαφοροποιήσεις, δεν τις μετατρέψαμε σε ποιοτικές μεταβλητές.

Η ποσότητα δεν μετατράπηκε σε ποιότητα και τώρα  το κενό το καταλαμβάνουν οι άλλοι. Αν δεν μπορείς  να υπερασπιστείς τα συμφέροντα σου, κάποιοι άλλοι θα το κάνουν, με αλλότριο τρόπο.

Και μιλάω γενικά, δεν αναφέρομαι μόνο στο πολιτικό εποικοδόμημα, αλλά στο σύνολο της ενότητας βάσης- εποικοδομήματος, και στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων ή των κοινωνικών σχέσεων και των κοινωνικών  κινημάτων.

Η ιστορία κάπως έτσι εξελίσσεται. Η κρίση δημιουργεί κενό και στο κενό παίζουν πολλοί. Αν δεν το καλύψεις εσύ κάποιος άλλος το καλύπτει, και στην συνέχεια η κανονικότητα επανέρχεται με σένα επάνω στο κύμα ή  στο βυθό, μέχρι να σαπίσει τελείως και η αναγκαιότητα αναδείξει νέα πράγματα, που και αυτά θα κάνουν το δικό τους κύκλο.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση