Για τις εκλογές και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΙ εκλογές τελείωσαν και :

  • Η νέα κανονικότητα, ο νέος δεξιόστροφος δικομματισμός είναι εδώ, στις νέες μνημονιακά μεταμνημονιακές συνθήκες

  • Η ΝΔ μάντρωσε τους ψήφους της , τους ψήφους του κέντρου και ενός τμήματος της άκρας δεξιάς και πήρε την κυβέρνηση.

  • Αντίστοιχα έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ , με ψήφους ακόμη και από την αριστερά.

  • Η αποχή παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος και εκφράζει την κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης.

  • Χαρούμενη εξέλιξη το of της ΧΑ , αυτό δεν συνεπάγεται πως τελείωσε η άκρα δεξιά. Η πλέον σοβαρή άκρα δεξιά η ΝΔ θα κυβερνήσει από σήμερα.

  • Επιτυχία το ΜΕΡΑ25 αλλά αν δεν γίνει κόμμα γρήγορα θα εξαφανιστεί όπως και το ποτάμι

  • Ο Βελόπουλος είναι ένα φασίστας δίχως τα τάγματα εφόδου

  • Δεν τελείωσε τίποτε, δεν χάθηκε τίποτε, δυσμενή εξέλιξη η κυβέρνηση ΝΔ αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σκοπό να σπάσει από τον αντιλαϊκό μεσαίωνα έως το 2060.

  • Η νέα κυβέρνηση έχει σχέδια μα θα ματώσει συμβολικά και πραγματικά να τα περάσει

  • Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αποτυχία της αμέσως παρακάτω:

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
1) το αποτέλεσμα δείχνει πτώση ποσοστών και ψήφων
2) δεν είναι όμως το χειρότερο αποτέλεσμα και όπως πάμε ίσως και να μην είναι και το χειρότερο
3) αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως τώρα, έτσι κι αλλιώς έχει κλείσει ένας κύκλος και επιστρέφει μια πολιτική κανονικότητα
4) πρέπει να ανοίξει μια τίμια ειλικρινή συζήτηση για το πως πήγαμε αυτά τα 10 χρόνια για το πώς θα πάμε , αν έχουμε μέλλον αν αξίζει ο κόπος
5) όχι μόνο χωρούν όλοι αλλά απαιτείται και διεύρυνση
6) επίσης απαιτείται μια υπέρβαση των πολιτικών συλλογικοτήτων και η οικοδόμηση ενός ενιαίου κόμματος, του αντικαπιταλιστικού κόμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις υπάρχουσες συλλογικότητες και κόμματα να απαρτίζουν τις ισότιμες συνιστώσες του κόμματος.
7) ένα κόμμα διεθνιστικό. Εργατικά και ταξικά μαχόμενο, που ενσωματώνει την οικολογική οπτική στην πολιτική γραμμή του, ως ισότιμη οπτική μαζί με το ταξικό , αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και την αμεσοδημοκρατικότητα σε όλα τα επίπεδα.
8 ) και ο κομμουνισμός? Το έξω από την ΕΕ και το Ευρώ? Ο κομμουνισμός λίγο δύσκολο να τεθεί σήμερα σε μια ημερήσια διάταξη ως μια νέα κοινωνία, αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν παραμένει ως πρόταγμα ή ως πραγματικό κίνημα που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Και ως τέτοιος έχει την χρησιμότητα του
9) όσο αφορά την ΕΕ ευρώ κτλ , Είναι στοίχημα ενός λαϊκού και εργατικού κινήματος η αποδέσμευση με στόχο την οικοδόμηση μιας εργατικής λαϊκής Δημοκρατίας στο εσωτερικό και η οικοδόμηση μιας αντίστοιχης ενότητας στο εξωτερικό. Και σίγουρα αυτά δεν τίθενται με μαζικούς όρους στις υπάρχουσες συνθήκες.
10) Αν υπάρχει μια ελπίδα στα αριστερά του ΚΚΕ είναι μια τέτοια ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ελπίδα για τους αγώνες, ελπίδα για την προοπτική μιας κοινωνίας που κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι, ελπίδα για ένα κομμουνισμό που δεν θα χει τίποτε κοινό με ότι ζήσαμε ως σοσιαλισμό/ κομμουνισμό .
11) όπως και να χει ξεκινάμε από πολύ πίσω με στόχο μια μαζική πολυσυλλεκτική δημοκρατική ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση