Ερντογάν- Μητσοτάκης “Καρντάσια”

Δίχως καμιά διάθεση συνομωσιολογικής προσέγγισης η ιστορία στο Έβρο μου μυρίζει «παιχνίδια» κυβερνητικών και άλλων εξουσιών και ΜΜΕ, για αυτό και ο έλεγχος και από εδώ και από εκεί.

Πριν 12 ημέρες ο Ερντογάν έτρωγε χοντρό ξύλο στην  Συρία από τις δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας και ο Μητσοτάκης αντίστοιχα έτρωγε χοντρό ξύλο  σε Λέσβο και Χίο. Και ξάφνου ο Ερντογάν – για να σωθεί και ο ίδιος- κάνει ένα ανέλπιστο δώρο στο φίλο του Μητσοτάκη.

Στέλνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο Έβρο , εκεί που δεν ισχύει η συμφωνία με Ελλάδα και ΕΕ-  και αποφασίζει να περιορίσει τις ροές στα νησιά, εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα.

Με αυτό το τρόπο πιέζει την ΕΕ να τον στηρίξει οικονομικά ή να κάνει πράξη τα συμφωνηθέντα με αυτή και ταυτόχρονα επιτρέπει στη κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξεδιπλώσει όλη την ακροδεξιά ατζέντα της με τη βοήθεια και των παρακρατικών μηχανισμών.

Προσοχή δεν υποστηρίζω πως ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο και είπαν δεν κάνουμε το “deal” προς τον συμφέρον και των δυο. Μπορεί τα γεγονότα στα δυο κέντρα εξουσίας να λειτούργησαν αυτόνομα και παράλληλα  και προς επί’ ωφέλεια και των δυο.

 Ή ίσως το ή τα  “deal” να γίνονται σε ένα ανώτερο εξουσιαστικό  επίπεδο,  προς το συμφέρον ή την επί’ ωφέλεια της ολότητας του συστήματος ή των ηγεμονικών δυνάμεων της. Σε αυτό το επίπεδο που οι κυρίαρχες δυνάμεις καταστρώνουν τα σχεδία τους  και που συχνότατα μένουν επί χάρτου ή και ανατρέπονται,  άλλα και όταν εφαρμόζονται χρωματίζεται ή και «νοθεύεται»  από τις δυναμικές της πραγματικότητας.

Όλα τα παραπάνω δεν συνεπάγεται πως τα «φιλαράκια» δεν μπορεί και να πλακωθούν όχι μόνο για τα μάτια του κόσμου, αλλά γιατί  τα συμφέροντα τους βρίσκονται αντίκρυ. Μόνο που δεν βρισκόμαστε σε αυτή την φάση που τα συμφέροντα μάλλον συμπλέουν και για αυτό το λόγο και έχουν κόψει και τις καλημέρες, πχ κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς όμως σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της νέας  οικονομικής ύφεσης, απόρροια και των ιών που αποδομούν «συσσωρευμένα» κεφάλαια και παράγωγα, φτάνουμε σε μια στιγμή νέας διακλάδωσης με το σύστημα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αδυνατεί να δώσει λύσεις. Και από αυτή την οπτική πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα  στο «καρντάσι» Ερντογάν για την βοήθεια που του προσφέρει.

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση