Πα. Ιαν 28th, 2022

Η πανδημία υπάρχει , δεν είναι μια ιδεολογική κατασκευή , μια προβοκάτσια των συμφερόντων που βγαίνουν κερδισμένοι από την πανδημία. Η υλική βάση της πανδημίας βρίσκεται στο σημερινή καπιταλιστική παραγωγή που τρώει την σάρκα της γης και φέρνει τα άγρια ζώα κοντά στους ανθρώπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ιοί που συμβίωναν αρμονικά με τα άγρια ζώα να αποικίζουν στους  ανθρώπους και να τους κάνουν ξενιστές τους,  με τα γνωστά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Ταυτόχρονα ένα χρόνο πανδημίας απέδειξαν πως αναπτύχθηκε ένα σχέδιο “covid-19” που έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως ευκαιρία για τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία τόσο στην οικονομική και παραγωγική βάση, όσο και στο επίπεδο του εποικοδομήματος.  Ο στόχος αυτού του σχεδίου είναι να διαμορφώσει τους όρους ενός νέου κύκλου κερδοφορίας, να κάνει τους φτωχούς – φτωχότερους, τους πλούσιους – πλουσιότερους , να θέσει σε ένα πλαίσιο «περίφραξης» τις νέες παραγωγικές δυνάμεις,  αλλά και όσες ζωντανές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αντιδρούν.

Για αυτό το λόγο , αντί οι κυβερνήσεις να ενισχύσουν  την υγεία , την παιδεία και την εργασία , επιδοτούν και χρεώνουν την εργασία και τις πλατιές λαϊκές μάζες, καταστρέφοντας το βασικό παραγωγικό ιστό. Για αυτό το λόγο δίνουν έμφαση στην καταστολή και σε μια πολύμορφη εκδοχή «περίφραξης» σε κάθε επίπεδο, παραγωγικό, κοινωνικό και πολιτικό. Στην βάση αυτή οι κυβερνήσεις παίρνουν μια σειρά από  μέτρα στην παραπάνω κατεύθυνση, όπως είπαμε είναι «χρυσή ευκαιρία» για το κεφάλαιο και ειδικότερα για τα πιο επιθετικά  τμήματα του.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση