Αρχείο κατηγορίας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ

της όασης τα κάλλη, σε ιδιώτες και πάλι

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ξαναδίνει την “ΟΑΣΗ” στους ιδιώτες, έστω και αν αυτοί είναι “κοινωνικοί συνεταιρισμοί”. Τρίχες κατσαρές “κοινωνικοί συνεταιρισμοί” και πράσινα αλογα.  Η κοινωνική οικονομία μέσα σε ένα πλαίσιο κυριαρχίας της καθολικής υποταγής των πάντων στο κεφάλαιο, είναι ένας τρόπος, για να μεταβιβάζει τις ευθύνες της η πολιτεία στους ανέργους. Πάρτε κάτι ψηλά και φτιάξτε “κοινωνικό συνεταιρισμό”. Συνέχεια ανάγνωσης της όασης τα κάλλη, σε ιδιώτες και πάλι

Αθώοι οι αγωνιστές του Ξενία…. ο αγώνας όμως συνεχίζεται……

Το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης της δίκης του Ξενία τελείωσε με την αθωώση μας. 6 χρόνια ποινικής και επι της ουσίας πολιτικής ομηρίας πήραν επιτελους τέλος.

Δεν νομίζω πως αποτελεί πολιτική δικαίωση, πολιτική δικαίωση θα υπήρχε αν καταφέρναμε να μη γκρεμιστεί το Ξενία και όπως είπε και ο Νίκο Ήλίας στην απολογία αν πρέπει για κάτι να μας δικάσετε είναι γιατί δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε το γκρέμισμα.

Φυσικά δεν μπορουμε απο την άλλη να μηδενίζουμε τα πάντα. Χάρη στην ιστορία του κινήματος του Ξενία σώθηκαν τα υπόλοιπα Ξενία.

Τώρα ολη αυτή η ιστορία όπως έχω ξαναγράψει βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο της ιστορίας και μας κρίνει όλους με βάση το μέτρο της κοινωνικής χειραφέτησης.

Ευχαριστούμε απο τα βάθη της καρδίας μας ολους τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους ενεργούς πολίτες που με τον ένα ή τον αλλο τρόπο στάθηκαν στο πλευρό μας.

Ο αγωνας για τα κοινά, κοινωνικά αγαθά, την δημόσια περιουσία, τον ελεύθερο- δημόσιο χωρο συνεχίζεται….

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ….

60ΩΡΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΙ, 20ΩΡΗ ΕΜΕΙΣ!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  ΤΟΥ WORLDWATCH

Του Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
Το θέμα του ωραρίου θα αποκτά τα επόμενα χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα. Βλέπουμε άλλωστε τις πιέσεις να γίνει αποδεκτό από τους εργαζόμενους ακόμη και 60ωρο για ορισμένη χρονική περίοδο, με κατεύθυνση της ΕΕ. Αυτές τις μέρες επίσης, με πρόφαση την κρίση, κύκλοι εργοδοτών πιέζουν να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα για μια ακόμη Κυριακή την περίοδο των εορτών. Λες και η αγοραστική κίνηση εξαρτάται από τη μια ακόμη εργάσιμη Κυριακή και όχι το λαϊκό εισόδημα.
Επανέρχομαι, σήμερα, στο θέμα του ωραρίου, με  αφορμή την έκδοση του Ινστιτούτου Worldwatch (2010 Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ), γιατί σε αυτή φιλοξενούνται  δύο ενδιαφέροντα άρθρα που αναφέρονται στην αναγκαιότητα μείωσης του χρόνου εργασίας. Συνέχεια ανάγνωσης ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ….