με ΔΡΑΣΥ-ΑΡΠΗ ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την διαχείριση και το τοπικό κράτος

Στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων  και στο σαιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσιεύτηκε η απόφαση της συντροφικής, σοβαρής,  ζωντανής και αρκετά έντονης χθεσινοβραδινής συνέλευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων.

Αναλύοντας την απόφαση  θα λέγαμε πως: 1) Αναγνωρίζουμε την αγωνιστική συμβολή και συνεισφορα του ενωτικού σχήματος ΔΡΑΣΥ-ΑΡΠΗ. Εξάλλου ήταν το αγωνιστικό δημιουργημα που βγήκε μέσα από τα κινήματα της πόλης στα τοπικά δρώμενα…μάχη ΞΕΝΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΟΑΣΗ…Την ίδια συμβολή είχε και στις χθεσινές μάχες όπως πχ η ΔΩΔΩΝΗ

2) Σε αντίθεση με ότι λέγεται ήταν αποτέλεσμά ενωτικών διεργασιών με ένα αναγκαίο αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα- έστω και αν δεν γίνονταν ρητή αναφορά στο όρο αντικαπιταλιστικό, αλλά και μιας διάσπασης, όταν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από την ΝΟΡΑΣΥ(νομαρχιακή ριζοσπαστική αριστερή συσπείρωση). Άρα οι πρώτοι που αποχώρησαν από αυτό το σχήμα που υπεράσπιζε το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ήταν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

3) Με σεβασμό απέναντι στις διεργασίες που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ αναγνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν πλαίσια πολιτικής συμφωνίας τόσο στις δημοτικές- περιφερειακές όσο και στις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου ή στις κεντρικές πολιτικές μάχες.

4) Απαιτείται και υπάρχουν δυνάμεις για μια ενωτικά επαναστατική ανατρεπτική διεύρυνση, που θα ενισχύσει το συγκρουσιακό- ανατρεπτικό στίγμα της ΔΡΑΣΥ-ΑΡΠΗ 5) Από την άλλη πλευρά πρέπει και θα είμαστε αυστηροί σε όποιον σύντροφο και φίλο εγκαταλείψει την μάχη, ενισχύοντας ανταγωνιστικά σχέδια. Κατά συνέπεια αποτελεί επαναστατικό καθήκον όχι μόνο η αποδοχή της απόφασης αλλά και η υλοποίηση της…

Αφήστε μια απάντηση